Praktische info

Datum: di 31 januari
Locatie: Anna Bijns (VAC Antwerpen)
Prijs: gratis
Doelgroep: organisaties en individuen actief in de cultuursector
Niveau: ●●○○
Inschrijven: Inschrijven kan door een e-mail te sturen met je naam (+ evt. organisatie) en discipline

Samenwerken, touren of exposeren in het Verenigd Koninkrijk

Je wilt een project in het Verenigd Koninkrijk op de rails zetten? Je wilt een aanvraag indienen voor de Brexit Adjustment Reserve (BAR), maar hebt geen idee waar te beginnen? Je hebt nood aan inspiratie of wilt graag van gedachten wisselen met experten?

Kom dan mee aan je dossier werken tijdens deze info- en schrijfsessie.

Wat?

De Brexit Adjustment Reserve (BAR) is een tijdelijke, Europese subsidielijn die de nadelige gevolgen van de Brexit wil beperken. Met als doel toekomstige samenwerking en relaties met het VK te verbeteren. Ook cultuurwerkers kunnen aanspraak maken op middelen:

  • Voorbeeld: Je festival verkoopt minder tickets in het VK. Dan kan je beroep doen op de BAR om een promotiecampagne op te zetten in het VK.
  • Voorbeeld: De moeilijkere relatie met het VK dwingt je band om op zoek te gaan naar nieuwe markten. Dankzij de BAR kan je deels de werkingskosten van een agent of manager recupereren in een nieuw territorium waar je op gaat werken.

Tijdens deze info- en schrijfsessie combineer je een korte infosessie over de BAR-middelen met een praktisch luik waarbij je samen met experten aan je projectdossier kan schrijven. Ben je niet zeker of je projectidee in aanmerking komt voor een subsidie uit de BAR? Ook hiermee helpen de experten je graag verder.

Op het einde van de dag kan je zelfs een eerste aanvraag indienen in het e-loket van Vlaio. Zo kan je al projectkosten maken en ben je er zeker van dat je project goed op de rails staat.

Programma

14:00 Inleiding door Myrthe Pieniakowski (CJM)  
14:05 Infosessie BAR-middelen + goede voorbeelden door Alexander De Graeve (Vlaio)  
14:30 Schrijfsessie
17:30 Einde

In samenwerking met Vlaio, CJM, Circuscentrum, Kunstenpunt, VI.BE en Faro.