Praktische info

Datum: ma 6 maart tot vrij 31 maart 2023
Locatie: afwisselend fysiek (OPEK Leuven) en online *
Prijs: gratis
Doelgroep: werkzoekende cultuurwerkers met een diploma in de kunsten of een portfolio met aantoonbare ervaring of een kunstwerkuitkering hebben (of willen aanvragen)
Niveau: ●○○○

* Wil je de opleiding liever in Gent volgen? Schrijf je dan in voor BISART (Gent).

Ben je een kunstenaar, maker of technieker in podium-licht-geluid ingeschreven bij de VDAB en gemotiveerd om je zakelijke skills te ontwikkelen?

Samen met de VDAB organiseren wij BISART (business and art). Deze opleiding staat volledig in het thema van cultureel ondernemerschap en is een praktijkgericht ontwikkelingstraject. Volgende vragen staan centraal:

  • Waarom is wat ik doe van waarde?
  • Hoe kan ik die waarde omzetten naar een betalingsbereidheid van een ander?

We geven je tools en inzichten om de juiste prijs te bepalen, je werk naar buiten te brengen, jezelf te vergoeden en welke inkomstenbronnen voor jou van toepassing zijn. Je eindigt het traject met een persoonlijk actieplan.  

De opleiding duurt 4 weken en is afwisselend fysiek en digitaal.  

Elk traject biedt plaats aan 12 tot 15 deelnemers en staat open voor elke deelsector in de kunsten (muziek, podiumkunst, beeldende kunst, fotografie, toegepaste kunst, design).  

“Het traject heeft mij enorm geholpen een inzicht te krijgen in het 'systeem' van eigen werk verkopen. Heeft mij terug energie gegeven, heeft mij mijzelf iets meer serieus doen nemen.”
— Een deelnemer van BISART

Voor wie?

  • afgestudeerde werkzoekenden met een diploma in de kunsten of een portfolio met aantoonbare ervaring. 
  • kunstenaars die kunstwerkuitkering krijgen (vroeger kunstenaarsstatuut) of kunnen aantonen dat ze dit hebben aangevraagd en zich willen professionaliseren op zakelijk vlak.  
  • startende of ervaren podium-licht-geluid technici met een relevant diploma of aantoonbare ervaring of met kunstwerkuitkering. 
  • goede kennis Nederlands 

Info en inschrijvingen

Je vindt alle nodige info en je kan je inschrijven via de website van de VDAB.