ONZE DIENSTVERLENING

Risico’s nemen in de culturele sector vergt heel wat kennis. Het Kunstenloket streeft er naar op een behapbare manier de juridische, zakelijke en bedrijfseconomische kwesties van de sector te duiden, met respect voor de essentie van het ondernemen in het algemeen.

Onze kennisbank, adviesverlening en infosessies willen een voedingsbodem voor de zelfredzaamheid en het ondernemerschap van creatievelingen zijn.
 

KENNISBANK

Onze kennisbank verzamelt bedrijfseconomische en juridische materie die slaat op de culturele sector. Enkele voorbeeldtopics zijn het auteursrecht, de kunstenaar en zijn belastingen, prijszetting en praktische info over bijvoorbeeld het transport van kunstwerken. De boomstructuur laat je toe om binnen een onderwerp steeds verder door te klikken en meer gedetailleerde informatie te ontdekken. Via de zoekfunctie vind je rechtstreeks welke pagina’s handelen over jouw opgegeven kernwoord. Neem zeker een kijkje in de kennisbank om - alvorens ons te contacteren - je eventuele vragen te verfijnen.

ADVIESVERLENING

Wie in onze online kennisbank geen antwoord vindt op zijn vraag of meer uitleg wenst, kan het contactformulier invullen. Kunstenloket helpt je op een van onderstaande wijzen zo snel mogelijk verder.

Is je iets onduidelijk…

… en is je vraag gericht en to the point? Dan geeft een consulent je een even gericht telefonisch antwoord. Twee keer per week, op maandag en donderdag, kunnen we je ergens tussen 11u en 17u30 opbellen. Je krijgt van deze afspraak twee keer een bevestigingsmail.

Zijn we van mening dat je vraag eerder een uitgebreide uitleg nodig heeft, dan word je uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek. Je kan daarvoor terecht in Gent, Antwerpen of Brussel en dit minstens een keer om de twee weken. Na een uur vertrek je met een schematisch en duidelijk overzicht van de verschillende mogelijkheden die passen binnen jouw situatie.

Krijg je pardoes een contract onder de neus geschoven?

Doe gerust beroep op ons. Wij zullen het contract nalezen en kijken of er geen valkuilen in staan. Na ons gesprek kan je eventueel wijzigingen voorstellen en met een duidelijk begrip van je rechten en verplichtingen het contract ondertekenen. Tijdens je onderhandelingen kan je steeds bij ons terecht voor verdere begeleiding.

Zit je in een fase van je artistieke loopbaan die om reflectie vraagt?

Het is een vraag die zowel op creatief als organistorisch vlak kunstenaars bezighoudt: ben ik wel goed bezig? In een checkup-gesprek van maximaal twee uur overlopen we hoe je je activiteiten op dit moment organiseert. Hierna bekijken we hoe je eventueel tot een aanpassing, uitbreiding of reorganisatie van je activiteit kan komen. Geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie.

Heb je een project en wil je regelmatig feedback op zakelijk gebied?

Heb je een duidelijk project en concrete plannen om dit te realiseren in gedachten? Dan kan je beroep doen op onze consulenten voor projectbegeleiding. Dit kan ook gaan over een deel een project, zoals de crowdfundingcampagne. Geïnteresseerd? Klik hier voor meer informatie.

 

INFOSESSIES

K-lok on tour

Regelmatig houden we open infosessies waarin we de hoofdlijnen bespreken van relevante onderwerpen. Er is ook tijd om vragen te stellen, maar je kan ook altijd een afspraak maken om de materie toe te passen op je persoonlijke situatie.

Wens je informatie te verzamelen en tegelijkertijd in beperkte kring hierover van gedachten te wisselen? Neem dan deel aan onze rondetafelgesprekken of lunchgesprekken. Hiervoor zijn de plaatsen evenwel beperkt. Schrijf je in op onze nieuwsbrief of volg ons op sociale media om er als eerste bij te zijn.

We pogen met een gezonde mix tussen de verschillende provincies heel Vlaanderen en Brussel te bedienen. Bekijk hier waar we de komende weken te zien en te horen zijn.

 

ADVIES EN OPLEIDINGEN VOOR SCHOLEN EN ORGANISATIES

Advies-en expertiseverlening aan organisaties

Werk je als organisatie veel samen met jonge of juist meer ervaren kunstenaars? Krijg je als organisatie de ene creatieveling na de andere over de vloer? Dan kan je beroep doen op onze expertise en advies in het aanbieden van correcte informatie, in verlenging van onze algemene dienstverlening.

Opleidingen op vraag voor scholen en organisaties

Eerst en vooral kan je opteren voor een gratis infosessie van een uur, waarin we onze werking kort voorstellen en een introductie geven in de vergoedingswijzen voor creatieven.

Als organisatie kan je bij het Kunstenloket ook terecht voor meer uitgebreide (betalende) opleidingen. Onze opleidingsmodules vind je hier. Deze infosessies kunnen toegespitst worden op het doelpubliek.

Om de keuze te vergemakkelijken voor scholen zetten we specifiek enkele populaire onderwerpen in de kijker. Bij deze juridische en zakelijke basics staat het opdoen van praktische kennis centraal. Dit gebeurt aan de hand van zorgvuldig gekozen voorbeelden uit de dagelijkse praktijk van onze consulenten.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer info, prijzen of een afspraak.