Je krijgt subsidies, je hebt inkomsten uit je eigen werking. Maar is dat voldoende? 

Heb je het gevoel dat je steeds achter de financiële feiten aanholt of dat je geen financiële ademruimte hebt? Of wil je je werk tot een hoger niveau tillen, heb je daarvoor betere materialen of nieuwe kennis en ervaring nodig? Misschien wil je meer onafhankelijkheid en niet steeds aan dezelfde deur aankloppen voor financiering? Wist je dat je in afwachting van subsidies een overbrugging kan krijgen? 

In 2017 publiceerde (toenmalig) minister van Cultuur Sven Gatz met een conceptnota aan de Vlaamse regering, ‘een langetermijnvisie voor aanvullende financiering en ondernemerschap in de Vlaamse cultuursector’. Eén van de aanleidingen is dat mooie culturele projecten het levenslicht niet zien wegens gebrek aan financiering. 

Cultuurloket heeft een overzicht gemaakt van de financieringsmogelijkheden die aansluiten bij de klassieke subsidiëring en de inkomsten uit projecten. Er is geen eenvoudige of vanzelfsprekende oplossing, en het vraagt enige voorbereiding. Dus aarzel niet om een afspraak te maken met één van onze consulenten om eens te kijken hoe je dat nu voor jouw situatie concreet kan maken. 

 

 

In dit webinar verkennen we de verschillende financieringsvormen die in een organisatie of onderneming kunnen toegepast worden: