Elke culturele onderneming heeft een plan nodig. Ongeacht of je nu werkt als individuele kunstenaar of binnen de grootste culturele instellingen. Daarom ontwikkelden we samen met freelance consulent Ken Veerman de 'Scan cultureel verdienmodel'. Dit is een tool om jou te helpen bij het in kaart brengen van je werking. Aangepast aan de behoeften en taal van de cultuursector. Kom er alles over te weten tijdens deze inspiratieweek van 5 tot 9 december:

  • Hoe zit de scan in elkaar?
  • Hoe ga ik ermee aan de slag?
  • Wat kan dit voor mijn organisatie opleveren?

Afbeelding verwijderd.

1. Webinar: breng je cultureel verdienmodel in kaart

Benieuwd hoe de scan er uit ziet? In dit webinar lichten onze consulenten Justien Vervaeck en Ken Veerman toe hoe de scan werkt. Je krijgt inzicht in de verschillende onderdelen en ziet hoe je ze kan toepassen op een aantal praktijkvoorbeelden.

Herbekijk het webinar op ons Youtube-kanaal: 

2. Hoe gebruik ik de scan?

  • Scan cultureel verdienmodel: inleiding

In dit artikel leer je aan de slag gaan met de scan. We tonen het jou aan de hand van een eenvoudig voorbeeld. Je ontdekt ook hoe je je werking kan optimaliseren of innoveren door verder te bouwen op je huidige situatie.

  • Scan cultureel verdienmodel: handleiding

In dit artikel vind je een korte toelichting bij alle verschillende onderdelen van de scan. Je kan het artikel erbij nemen, als handleiding, terwijl je de scan invult.

3. Download de scan en ga zelf aan de slag:

Laatst gewijzigd: 02/12/2022 - 09:30

Scan cultureel verdienmodel

Scan cultureel verdienmodel

Tools